25 Haziran 2009 Perşembe

Masa başı haberciliği Mersin’e zarar veriyor

Mersin'de yayın yapan bazı gazete ve internet sitelerini anlamak mümkün olmuyor.
Mersin Yapı Fuarının tam istenen ziyaretçi beklentisini karşılamaması bazı arkadaşların ekmeğine yağ sürmüş olmalı.

Mersindeki organizasyonları başarısız göstererek “büyük habercilik” yaptıklarını düşünen bu arkadaşlar aslında Mersine ne kadar zarar verdiklerini görmüyorlar.

Aslında tam olarak ne yapmak istediklerini kendileri bile bilmiyorlar.
Oturuyorlar masa başına ve yazıyorlar.
Hepsi bu.

Aynı arkadaşlar yapılan fuarların ilgisizliğini ispat için olur olmaz saatlerde fuarın boş görüntülerini yayınlıyorlardı.

Geçtiğimiz günlerde oturup yazdıkları haberlerden birisinde Mersinde iki fuarın birden iptal edildiğini yazdılar.

Güneyde İmece Gazetesinde 28 Mayıs tarihinde yayınlanan habere göre “Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. Genel Müdürü Medeni Hacıimamağaoğlu tarafından yapılan ve haberi yayınlayanlara yönelik sert ifadelerin de yer aldığı yazılı açıklamada, “Mersin’de bu ay içinde yapılacak bir fuarımız yoktu.
30 Eylül–4 Ekim tarihleri arasında yapacağımız Mersin Home Fuarı’nı, katılımcılardan gelen talep doğrultusunda konseptini geliştirerek, MEÇEF’09-Mersin Mobilya, Halı, Evlilik, Çeyiz Fuarı olarak 24 Ekim–1 Kasım tarihine aldık.

Ve üstelik Mersin’e bu yıl yeni bir fuar daha kazandırıyoruz, MERBİL-Mersin Bilişim ve İletişim Fuarı. Bu ertelemeyi, tüm katılımcılarımıza bildirdiğimiz ve zaten katılımcılardan gelen talep üzerine yaptığımız için, ortada mağdur filan bulunmamaktadır. Üstelik daha önceden hiçbir firma ile sözleşme yapılmadığından, mağduriyetten söz etmek mümkün değildir” denildi.

İptal söz konusu değil. İptal edildi dedikleri ve neredeyse zil takıp oynayacakları fuar ise MOGE Fuarı… Yani Mersin Ortadoğu Petrol, Doğalgaz, Petrokimya, Boru Hatları Ve Taşımacılık Fuarı…

www.mogefair.com sitesinde yapılan açıklama şöyle: Mersin’de 4-7 Haziran 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan MOGE-Ortadoğu Petrol, Doğalgaz, Petrokimya, Boru Hatları ve Taşımacılık Fuarı, enerjinin aktörlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Fuara Enerji Bakanlığı da tam destek veriyor.
Fuar, 10.000m² kapalı, 30.000m² açık alanda, Enerji Bakanlığı’nın da desteğiyle, Ceyhan’a en yakın ve fuar için altyapısı en elverişli yer olan Mersin’de Yenişehir Fuar Merkezi’nde 4-7 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Ceyhan’a en yakın.
Fuar için altyapısı en elverişli yer…
Ne güzel cümleler bunlar. Üstelik Enerji Bakanlığı destekliyor. Fakat içimizdeki bazı kalemşörler desteklemiyor.

Sayın Hacıimamağaoğlu’nun açıklamalarından öğreniyoruz ki, fuara katılacak yabancı bakanların program çakışmasından dolayı fuar Kasım ayına alınmış.
Yani bu fuar iptal edilmemiş, ileri tarihe anlaşarak alınmış.

Kente önemli getirim sağlayan fuarcılık sektörünü yanlış bilgilerle veya başka amaçla karalamaya çalışmak, Mersin’e zarar vermekten başka bir şey değildir.
Bunu yapmak ne habercilik ne de gazeteciliktir.

Bu olsa olsa insafsızlıktır.

Mersinde fuar sektörünün hareketlenmesi ile aslında Mersin hareketlendi.
Kente yeni konuklar geldi. Oteller yeni konukları misafir etti.
Lokantalar, taksiler yeni müşterileri ağırladı.

Hatta Mersine gelen konuklar Mersinin yerel gazetelerini okudular, televizyonlarını izlediler.
Sayın Hacıimamağaoğlu’nun yaptığı açıklamanın son sözü sözde Mersinliler ve Mersindeki masa başı gazeteciler için ders niteliğindedir.

“Eğer birileriyle bir hesaplaşmanız varsa, bunu bizim üzerimizden, kente zarar vererek yapmayın. Bu kent bizim olduğu kadar sizindir de.”

Masa başında oturarak ve belki de bir türlü hesaplaşamadıkları kent yöneticilerini başarısız göstermek adına yazdıkları haberleri yayınlamadan önce Forza Fuarcılık Genel Müdürü Medeni Hacıimamağaoğlu’nun yaptığı açıklamayı okumalarını tavsiye ederim.

SON SÖZ: Mersinde fuar sektörü başarılıdır. Yapı Fuarındaki zayıf halkaları görenler İstanbul’da iptal edilen fuarları görmelidir. Mersin hepimizin.

Atatürk ne demiş? Mersinliler Mersine sahip çıkınız!

Hiç yorum yok: