25 Haziran 2009 Perşembe

Fuarımızı engellemek istiyorlar

Geçenlerde bir İstanbul gazetesinin Adana ekinde “Fuarların sayısı çok fazla” başlığı ile bir haber okudum. ÇUFAŞ adına Aytaç Durak Türkiye Odalar ve Borsalar birliğine “fuar enflasyonunu önleyin” demiş. Ve önerileri çevre illerde fuar yapılmasına izin vermeyin şeklindeymiş. Çok fazla sayıda fuar var ve katılan firmalar yoruluyor, ziyaretçiler sıkılıyor demişler!

***
Mersinde fuar kültürü uzun yıllara dayanıyordu, her yıl düzenli olarak fuarlar düzenlenirdi çadırlarda. Sonra bu iş büyüdü ve uluslar arası bir hal aldı. Sonra Mersinliler, Fuar alanı açalım dediler.

***
Adanalılar buna da karşı çıktılar, “bizde var” dediler. Aytaç Durak geldi, toplantılar yaptılar. “Bir yıl siz kullanın bir yıl biz” dediler. Allahtan İbrahim Genç ve Macit Özcan isimli Belediye başkanlarımız, Şahin Öder, Engin Tan Narin gibi işadamlarımız ve Hüseyin Aksoy gibi bir valimiz var. Fuar alanı yapıldı, engelleyemediler. Yenişehir Fuar Merkezinde düzenlenen fuarlar büyük ilgi görüyor.

***
Tuhaf olan nedir biliyor musunuz? İki kentte düzenlenen fuarlar birbirinin aynısı değil. Benzer fuarlar düzenlense bile tarihleri çok farklı. Hadi birbirine yakın diyelim, katılan firmalar aynı değil ve katılan firmaları kimse katılması için zorlamıyor.

***
Üstelik bölgede tek fuar alanı 2 milyon nüfuslu Mersinde yok. Fuarın en çok bulunduğu bölge Marmara ve Ege… Akdeniz bölgesinde; Mersinde, Adana, Isparta ve Antalya’da 2 tane var. Ve hepsi büyük izleyici ve yerli-yabancı katılımcı sağlıyor. Ülkeye katkı demektir bu.

***
Ayrıca katılan firmaların yorulduğunu, ziyaretçilerin sıkıldığını nasıl bir araştırma ile ortaya çıkardılar merak ediyorum. Üstüne üstlük fuarların düzenlenme iznin TOBB veriyor. Nasıl olurda bu izinleri verirken ÇUFAŞ’ın akıl ettiği şeyleri akıl edemiyorlar? İlginç.

***
Buradan fuar komitesini ve Forza Fuarcılık temsilcilerini uyarmak istedim.
Hazırlıklı olun! Fuarımız engellenmek isteniyor. 2009 sezonunda Mersinde fuar yapımı engellenirse şaşırmayın.

***
Önce havaalanı, sonra fuar tertiplenmesinin engelleme girişimleri. Acaba diyorum, bu rekabetten öte bir şey mi?
Yani Mersin fuarları ve gelecek potansiyeli karşısında bir kıskançlık mı?
Veya ne bileyim gelişen Mersinin Doğu Akdeniz’de merkez olabileceği korkusu mu?
İnanın aklıma başka seçenek gelmiyor.

BALIK ÇİFTLİKLERİ VE NÜKLEER KARŞITI EYLEM

26 Nisan Cumartesi günü “Balık çiftlikleri ve nükleer karşıtı” yürüyüş ve miting düzenlendi.

Türkiye’nin birçok yerinden gelen nükleer karşıtı yurttaşlar bu yürüyüşe katıldılar.
Anlaşılan o ki, Metropol Miting Meydanına en uzak mesafe Mersin şehriymiş.
Çünkü İstanbul’dan, Sinop’tan ve başka birçok kentten gelen insanların ilgisi karşısında asıl sorunla yüz yüze kalan Mersinlinin konuya duyarsız olmasının hiçbir açıklaması olamaz. Mersin insanının duyarsızlığını hiçbir kelime tam olarak açıklayamaz.


BAYKAL BAŞKAN

CHP 32. Olağan Kurultayı'nda tek aday olarak katılan Deniz Baykal, 1021 oyla yeniden Genel Başkan seçildi. Kurultay'da 1231 delegeden 1105'i genel başkan seçimi için yapılan oylamaya katıldı. Baykal, 1021 oyla yeniden genel başkan seçildi. Yeni oluşan yönetime başarılar dilerim.

Hiç yorum yok: