25 Haziran 2009 Perşembe

İyisiyle kötüsüyle Toroslar

Doğma büyüme Toroslar vatandaşıyım.
Hala Toroslar’da oturmaktayım.
Bu yüzden yapılan her yeni işi görmem ve gözlemlemem kolay oluyor.
. . .
Ben Torosların gelişmesi ve konum itibari ile Mersinin Merkezi olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için Toroslar’daki gelişmeleri yakından takip ediyorum.
. . .
Toroslar ilk belediye olduğunda o dönemin güçlü olan partisinin adayı Abdurrahman Aytekin Belediye Başkanı seçildi.
Abdurrahman Aytekin’in göze batan en büyük icraatı Kuva-i Milliye Caddesinin alt yapısını elden geçirmek oldu.
. . .
Toroslar’da ikinci seçilen Belediye Başkanı Mustafa Demirci oldu.
MHP’li başkan Mustafa Demirci’nin en önemli işi Koray Aydın Stadını yapmak oldu. 2004 seçimlerinde Mustafa Demirci’yi partisi aday yapmadı. Yerine aday yapılan Hamit Tuna Toroslar Belediye Başkanı seçildi.
. . .
Üç Başkan arasında en çok beğenilen başkanın Hamit Tuna olduğunu halk arasında konuşulduğunu söyleyebilirim. Ancak yine de Toroslar için yapılanların yetersizliğini kabul etmek gerekiyor.
. . .
Çağdaşkent Parkı ve Spor Tesisleri ve Toroslar için üretilen projelere kullandığı AB fonları Hamit Tuna için önemli referanstır.
Aynı şekilde Güneykent Parkı ve spor tesisleri de öyle.
Çopurlu Bölgesinde yapılan dev bayrak Torosların simgesi olmaya adaydır. Anıttepe Parkı gezenlerin beğenisini kazandı.
. . .
Çöp Fabrikasının kaldırılması aşamasında Büyükşehir Belediyesinin yanında bir tavır göstermemesi, Toroslar’a her hangi bir resmi veya özel hastane yatırımı yapılamaması, Torosların birçok bölgesinde hala kaldırım ve yol sorunu olması Hamit Tuna için yazılacak olan eksi puanlardandır.
. . .
Toroslar öyle bir bölge ki, çaktığın her çivi çok net görülebilir.
Yapılan her hizmet gözünün içine bakmakta. Yapılan yeniliği görmemek mümkün değil. Yeter ki park dışında yeni bir şey yapılsın.
. . .
Üzülerek kabul etmek gerekir ki; üç belediye başkanı eskitmesine rağmen Toroslar hala büyük bir köy görünümünde…
Toroslar hala sadece konaklamak için kullanılan bir otel ilçe.
. . .
Toroslar’da bir kapalı spor salonunun olmaması Toroslar adına önemli bir eksikliktir. Aynı şekilde büyük çapta bir iş ve alışveriş merkezinin ve Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin dışında yeterli sayıda özel veya devlet hastanesi olmaması yine büyük eksikliklerdendir.
. . .
İlçe olmasına, kaymakam atanmasına rağmen henüz resmi binaların yapılmaması bu eksikliklerin göze çarpan bir başka kısmı.
. . .
Bugün Toroslar ilçesinin göbeğinden geçen dereler ıslah edilmek ve üstü kapatılmak için bekliyor. Bu derelerden birisin görmek isteyenler Küçük Sanayi Sitesi Konutlarının yanından ve üçüncü çevre yolunun altından geçen dereyi inceleyebilirler.
. . .
Bu derelerin ıslahı Büyükşehir Belediyesine aitse Büyükşehir Belediyesine, DSİ’ ye aitse DSİ’ ye bu derelerin ıslahı için iş talep etmek veya gerekirse baskı yapmak Toroslar Belediyesinin görevi olmalıdır.
. . .
Kısacası Toroslar İlçesi, diğer Merkez ilçeleri ile kıyaslandığında orta sınıf bir başarı düzeyinde görünüyor. Bu Hamit Tuna başarısız demek değildir ama başarı göreceli bir kavramdır.
Keşke Torosları yönetenler çok daha başarılı olsalar…
Toroslar otel olmaktan çıksa…
Mersin kazanır.
. . .
Diğer yazıda devam…

Hiç yorum yok: