23 Haziran 2009 Salı

Haydi Mersin

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Yükselme Grubunda mücadele eden 4 Güney takımı, puan cetvelinde ilk 5 sırada yer alıyor.

Adana Demirspor ligde lider durumda bulunurken ezeli rakibi Adanaspor ikinci, Tarsus İdman Yurdu da üçüncü sırada.. Mersin İdman Yurdu ise bu hafta kendi sahasında aldığı mağlubiyetle lige beşinci sırada devam ediyor.

Mersin İdman Yurdu kadar diğer Mersin takımı olan Tarsus İdman Yurdunun verdiği mücadelede desteklenmelidir. Geçen hafta Adana Demir Spor Maçını kaybeden Mersin ekibi, bu hafta Pazar günü deplasmanda kazanabileceği bir maç olan Şanlıurfa maçına çıkıyor.

Gönül ister ki, Tarsus İdman Yurdu ve Mersin İdman Yurdunun birlikte bir üst lige çıkabilse.

Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Abdulkerim Durmaz, Pazar günü karşılaşacakları Adanaspor’un ligin iddialı takımlarından biri olduğunu söylerken, bu bilinçle hazırlık çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti. Basında yer alan haberlere göre ''Potansiyelimizi sahaya yansıtıp, Adana'dan puan veya puanlarla dönmeyi arzuluyoruz'' diyor teknik direktör Durmaz.

Mersin İdman Yurdu yaklaşık 20 yıldır Süper Ligden uzak durumda. Mersinliler Galatasaray’ı, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı artık bu kentte izlemek istiyor. Ve bu hayal için Mersin idman Yurdunun yolu zor ve uzun.

Sadece puan sıralaması açısından değil, yıllardır iki kent arasında süregelen tatlı rekabetinde etkisiyle Adanaspor maçının önemini Mersin İdman Yurdu zaten biliyor. Yönetim kurulu üyesi Ali Kahramanlı “bu maçı kazanacağız” diyor.

Kulüp başkanvekili Hüseyin Çalışkan da Amaçlarının, güçlü rakiplerinden puan alarak iç sahada ''kaza'' olarak nitelediği Gaziosmanpaşa yenilgisini unutturmak olduğunu ifade eden Çalışkan, bunu başaracak güçte olduklarını kaydetti. Hafta sonu Adana’da yapacakları maç için öncelikle dostluk çağrısında bulundu.

Gerçektende öyle… Mersin İdman Yurdu bu sezon oldukça fazla güven veriyor. Takım ile kent arasında buzlar çözüldü. Mersinli takımına güveniyor.

Gaziosmanpaşa maçı Mersin için bu bir kaza olmalı ve mümkünse bir daha bu tür kazalar yaşanmamalı. Bu beklenmedik puan kaybı ile beraber lig ikincisi olan Adanaspor maçının önemi iki kat daha arttı. Mersin İdman Yurdu kaybederse puan farkı açılacak ve belki de Mersin zirveden kopacak. Mersin İdman Yurdu bu önemli maçı mutlaka kazanmalı.
Ve tüm Mersinliler bu maça destek vermelidir.

Haydi, Mersin kazan bu maçı.

Bu yazı Güneyde İmece Gazetesinde 09.02.2008 tarihinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: