23 Haziran 2009 Salı

Dengir Mir Mehmet Fırat

26 Aralık Çarşamba günü Sabah Gazetesinin Adana yayın organı olan “Güney” ekinde sürmanşetti Dengir Mir Mehmet Fırat. Haberde Dengir Fırat’ın Adana için düşünceleri yazılıyordu. Fırat Adana’yı turizm ve ticaret kenti yapacakmış. İkinci ya da üçüncü Üniversitenin kurulmasına çalışacakmış!

Dengir Mehmet Fırat AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili. Geçen dönem aynı görevi yapıyordu ve Mersin Milletvekiliydi. Fakat her nedense Türkiye’nin en iyi sahillerine sahip olmasına rağmen büyük otelleri, kentte gerekli potansiyel olmasına rağmen alışveriş merkezlerini ve sanayi kuruluşlarını buraya çekememesi demek ki Sayın Fırat’ı hiç rahatsız etmemişti.

Çünkü Mersin için hayallerini hiç duymak fırsat olmadı. Bu tip hayalleri ve çalışmaları olduysa (ben hiç duymadım) bu benim eksikliğimdir kendisinden özür dilerim.

Habere göre Adana’ya 5 yıldızlı oteller gelecekmiş, fakat nereye yapılacağı sır gibi saklanıyormuş.
Mersin gibi bir kenttin turizm ve ticaret potansiyelini göremeyenler veya görüp sahip çıkmayanlar nedense benzer potansiyele sahip olmayan bir kenti canlandırma hayalindeler.

Eğer bir Seyhan nehri birden fazla 5 yıldızlı oteli Adana’ya çekecekse, görenlerce hayranlık uyandıran, tertemiz sahillere, inanılmaz doğa güzellikteki koylara sahip bir kent olan Mersini temsil eden vekillerin bundan pay çıkarması hatta birazda utanması gerekmektedir.

Sanırım Mersinin kaderi bu.

Rüştü Kazım Yücelen Anavatan Partisinde 4 dönem milletvekilliği yapmasına, uzun zaman üst düzey görevlerde bulunmasına rağmen Mersin’e çivisi görülmemiştir. Memleketi Anamur, Alanya’dan çok daha güzel sahillere sahip olmasına rağmen hiçbir turizm yatırımı alamamıştır. Kıvrak ve dar sahil yollarının öksüz bıraktığı Anamur uzun yıllardır görmezlikten gelinmiştir. Kumkuyu bölgesine yapılması düşünülen turizmin olmazsa olmazı olan havaalanı yeri belli olunmasına rağmen yapımına bir türlü geçilememiştir.

Ali Er 5 dönemdir Erdemli bölgesinden seçilen Mersin milletvekilidir. Ancak yukarda sayılan sorunlar her nedense Ali Er tarafından da görmezden gelinmiştir. Ali Er’in bölgede kişisel yardım ve dostlukları sayesinde çok sevildiği bilinir. Oysa Mersin geliştiği zaman Ali Er çok daha az yorulacaktır. Kimsenin iş sorunu ile ilgilenmeyecektir. Çünkü buraya yapılacak olan hastane, üniversite, havaalanı, otel… Her ne olursa olsun kent gelişecek, insanlar iş bulacak refaha kavuşacaklardır.

Dengir Fırat halen AKP Genel Başkan yardımcısıdır. AKP’nin ikinci adamıdır. Buna rağmen geçen dönem temsil ettiği Mersin için yaptığı hizmet bilinmiyor. Gönül isterdi ki, Mersinde şirketleri olan bir insan en az Kürşat Tüzmen kadar bu kente sahip çıksın. AKP’nin tek başına ikinci iktidarında Mersin kalkınsın, hak ettiği yere gelsin.

Mutlu Yıllar…

İyisiyle kötüsüyle bir yıl daha geride kaldı. Yeni gelen yılın biten yıldan çok daha iyi geçmesini, tüm Mersin halkının ve Mersini sevenlerin hayallerine kavuşmasını, yeni gelen yılın tüm insanlarımıza sağlıklı mutlu huzurlu günler getirmesini temenni ederim.

BU yazı Güneyde İmece Gazetesinde 31.12.2007 tarihinde yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok: